Mengenai Kami

Pusat Islam Universiti bertanggungjawab terhadap aspek pengurusan dan pelaksanaan program berkaitan kerohanian nilai warga kampus, penjanaan pendapatan dan orientasi kebajikan seperti pengurusan zakat (Amil Institusi), infaq serta pengurusan wakaf. Pusat Islam Universiti mengambil inisiatif dengan mewujudkan platform esedekah@umk bagi pengurusan zakat, infaq dan wakaf tersebut.

esedekah@UMK, hasrat kami adalah untuk menjana impak positif dalam kehidupan mereka yang memerlukan bantuan. Melalui usaha pendanaan awam kebajikan, kami berusaha untuk membina rangkaian sokongan yang kukuh bagi menyediakan bantuan, memajukan pendidikan, dan meningkatkan kesejahteraan masyarakat. Kami berhasrat menjadi agen perubahan yang mewujudkan peluang, mengekalkan harapan, dan memberdayakan komuniti agar dapat berkembang secara berterusan.

Misi Pusat Islam Universiti adalah mengumpulkan tenaga dari para dermawan, rakan kongsi, dan sukarelawan untuk menyediakan penyelesaian yang mampan terhadap cabaran sosial. Melalui pendanaan yang inovatif dan program-program kreatif, kami bertujuan untuk menyediakan akses yang lebih baik kepada pendidikan yang berkualiti, serta keperluan asas bagi mereka yang kurang bernasib baik. Dengan pendekatan berpusatkan komuniti, kami berusaha untuk memastikan bahawa setiap sumbangan memberi impak yang nyata dalam meningkatkan kualiti hidup.

Pusat Islam Universiti menjemput anda untuk bergabung dalam kembara kami untuk mencipta perubahan yang signifikan. Setiap sumbangan, sama ada besar atau kecil, membantu menjadikan impian kenyataan dan memberi peluang kepada mereka yang memerlukan. Dengan menjadi rakan kongsi atau sukarelawan, anda akan menjadi sebahagian daripada usaha kami untuk membina masa depan yang lebih cerah bagi masyarakat. Marilah kita bersama-sama menjadi tenaga yang mengubah hidup dan membawa sinar harapan kepada mereka yang memerlukan.